Anders denken

Wat is nou Anders denken? Anders denken betekent: denken vanuit één gezamenlijke visie. Je laat je daarbij niet beperken door hindernissen en belemmeringen vanuit het systeem. Het is vooral belangrijk dat je durft om buiten je eigen speelveld te denken.

Je denkt vanuit maatschappelijk belang in plaats van het belang van je eigen organisatie. Dat vraagt om inzicht, moed en nauwe betrokkenheid bij elkaar. Op alle niveau’s. Je gaat uit van de kracht om samen mèt anderen in plaats van vóór anderen te denken over integrale oplossingen.


Een mooi voorbeeld is het project Zoom-in in Bergen op Zoom. Dit project startte in 2019 in 2 wijken In Bergen op Zoom. Zoom-In streeft naar vitale wijken waar inwoners een betere (positieve) gezondheid ervaren. Organisaties kijken gezamenlijk naar wat de wijkbewoner wil, kan en nodig heeft om mee te kunnen doen in de samenleving. Bekijk hieronder het filmpje.

Durf te denken buiten je eigen speelveld

 

“Het draait om een gedragsverandering op alle niveaus die om gezamenlijke support vraagt van zowel bestuurders als managers.”

Bestuurder Proeftuin Ruwaard, Oss